Veel kruipruimtes zijn vochtig of zelfs nat. Vocht geleidt kou. Denk maar aan een winterjas. Heerlijk warm in de kou, totdat hij nat is en je niet meer warm kunt worden. Voor een goede en blijvend werkende vloerisolatie is dus een kurkdroge kruipruimte nodig. Hiervoor gebruiken we een stevige folie op de bodem om de verdamping van vocht uit de bodem van de kruipruimte te stoppen. Vervolgens isoleren we de vloer met thermoskussens. Zo ervaar je geen optrekkende kou.
Of je nu een houten- of een betonnen vloer hebt, wanneer deze niet is geïsoleerd heeft dat een grote invloed op het wooncomfort. Je kunt sneller last hebben van koude voeten (door een slechtere bloedcirculatie) en dat maakt dat een ruimte onprettig aanvoelt. Pantoffels, fleecedekens en de kachel hoger zetten helpen maar ten dele. Echt comfortabel wordt het niet, de kou komt er uiteindelijk toch doorheen en de temperatuurverschillen blijf je voelen.
Vloeren verliezen het grootste deel van hun warmte door uitstraling naar de koude kruipruimtebodem en de funderingsmuren. Omdat warme lucht van radiatoren opstijgt kan het daarom bij een niet geïsoleerde vloer lang duren of soms zelfs helemaal niet lukken om deze warm te krijgen. Een niet geïsoleerde vloer kan daarom makkelijk 4 graden of meer kouder zijn dan de rest van de ruimte. Dat is niet alleen oncomfortabel maar zorgt ook nog eens voor een onnodig hoge energierekening. Met de dubbele aanpak van Bisoltec wordt de warmte uitstraling naar de kruipruimte bijna gereduceerd tot 0 en pakken wij tegelijkertijd de luchtvochtigheid in de kruipruimte en daarmee ook de woning aan.
Onze aanpak pakt zowel het vochtprobleem als het uitstralen van warmte naar de kruipruimte aan. Woningen worden daardoor comfortabeler en gezonder omdat vocht ook andere problemen met zich meebrengt zoals houtrot en schimmelvorming.
Mocht de kruipruimteventilatie tijdens de inspectie onvoldoende zijn gebleken dan brengen we voordat we de ruimte isoleren extra ventilatiekokers naar de kruipruimte aan. Het isolatieproject zelf start met het aanbrengen van onze dikke bodemfolie die een damp remmende werking heeft. Deze sterke folie bevestigen we stevig aan de funderingsmuren met speciale foliepluggen.
Op deze manier starten we altijd met een droge en schone werkplek. In de praktijk zien we dat de kruipruimte alleen al na het aanbrengen van de folie vaak al binnen een week duidelijk droger is. Nadat de damp remmende grondfolie is aangebracht bevestigen wij de vooraf op maat gemaakte Thermokussen isolatie tegen de vloer. Deze isolatie zorgt ervoor dat alle warmte terug de woning in wordt gestraald. Uiteraard worden alle naden en kieren zorgvuldig afgewerkt zodat alles echt dicht zit.
BisolTec VloerIsolatie werkt voor vloerisolatie, ook wel kruipruimte isolatie genoemd, met Thermokussen isolatiemateriaal en een vochtblokkerende bodemfolie. Onze materialen reduceren de warmteuitstraling naar de kruipruimte tot vrijwel nul. Niet alleen de werking is optimaal, ook het transport en de verwerking zijn de mens- en milieuvriendelijkste op de markt. Bij BisolTec VloerIsolatie werken we dus bewust niet met volumineuze of chemische producten die duur transport vergen, mensonvriendelijk te verwerken zijn en later niet of nauwelijks te recyclen zijn. We zetten hieronder graag de voordelen van onze isolatie op een
Isolatie, ventilatie en blijvend oog voor detail bepalen samen het eindresultaat. Wanneer wij een vloer isoleren checken wij daarom meteen hoe effectief de ventilatie van een kruipruimte is en of er geen onnodig warmteverlies optreedt uit cv-leidingen die door de kruipruimte lopen. Met ons service contract gaan we voor een blijvend maximaal isolatie rendement.